Qarku Shkodër

BURIMET NATYRORE

- Plazhi Velipojë ndodhet 35 km në jug-perëndim të qytetit me një vijë bregdetare prej 14 km; - Laguna e Vilunit; - Liqeni i Shkodrës më...

FLORA DHE FAUNA

Flora në Qarkun Shkodër përbehet nga: o Pisha e egër, ahu, lisi, bredhi, selvia, akacia etj o Fauna në Qarkun Shkodër përbehet nga: o Kafshë të egra...

PIKE KALIMET ME TE AFËRTA

Tokësore o Hani i Hotit - Shkodër 35 km o Muriqan - Shkodër 16 km o Vermosh - Shkodër 99 km o Kukës - Shkodër 160 km Ajrore o Rinas...

QARKU SHKODËR

Qarku Shkodër, shtrihet në Shqipërinë veriore, në Alpet Shqiptare (lindje-veri), në Ultësirën Perëndimore (perëndim-jug) dhe në krahinën malore qendrore pjesa juglindore e territorit. Përfshin...

NDARJA ADMINISTRATIVE E QARKUT

Qarku Shkodër përfshin: Bashkia Shkodër 872.71 km2 dhe 135.612 banorë; Bashkia Malësi e Madhe 951.01 km2 dhe 30.823 banore; Bashkia Vau i Dejës 499.09 km2 dhe 30.438...