Qarku Shkodër përfshin:

Bashkia Shkodër 872.71 km2 dhe 135.612 banorë;

Bashkia Malësi e Madhe 951.01 km2 dhe 30.823 banore;

Bashkia Vau i Dejës 499.09 km2 dhe 30.438 banore;

Bashkia Pukë 505.53 km2 dhe 11.069 banore;

Bashkia Fushë Arrëz 540.42 km2 dhe 7.405 banorë.

Qarku është një nyje e rëndësishme transporti. Distancat kryesore nga qyteti i Shkodrës (qendra e Qarkut) janë:

Qyteti i Podgoricës (Kryeqyteti i Malit të Zi): 60 km.

Qyteti i Kukësit (kufiri me Kosovën): 160 km

Qyteti i Tiranës 98 km