Qarku Shkodër

TENDENCAT E ZHVILLIMIT TË TURIZMIT NË SHKODËR

Vitet e fundit, edhe qarku i Shkodrës ka ndjekur trendin pozitiv që ka pasur Shqipëria për sa i përket numrit të vizitorëve. Statistikat zyrtare...

QARKU SHKODËR

Qarku Shkodër, shtrihet në Shqipërinë veriore, në Alpet Shqiptare (lindje-veri), në Ultësirën Perëndimore (perëndim-jug) dhe në krahinën malore qendrore pjesa juglindore e territorit. Përfshin...

NDARJA ADMINISTRATIVE E QARKUT

Qarku Shkodër përfshin: Bashkia Shkodër 872.71 km2 dhe 135.612 banorë; Bashkia Malësi e Madhe 951.01 km2 dhe 30.823 banore; Bashkia Vau i Dejës 499.09 km2 dhe 30.438...

BURIMET NATYRORE

- Plazhi Velipojë ndodhet 35 km në jug-perëndim të qytetit me një vijë bregdetare prej 14 km; - Laguna e Vilunit; - Liqeni i Shkodrës më...

ATRAKSIONE TË SPIKATURA TURISTIKE TË QARKUT

Kalaja e Shkodrës ndodhet në hyrjen jugore të qytetit, në një pozicion strategjik, rrethuar nga lumenjtë Buna, Drini dhe Kiri. Muret rrethuese janë 880...