Qarku Shkodër

FLORA DHE FAUNA

Flora në Qarkun Shkodër përbehet nga: o Pisha e egër, ahu, lisi, bredhi, selvia, akacia etj o Fauna në Qarkun Shkodër përbehet nga: o Kafshë të egra...

QARKU SHKODËR

Qarku Shkodër, shtrihet në Shqipërinë veriore, në Alpet Shqiptare (lindje-veri), në Ultësirën Perëndimore (perëndim-jug) dhe në krahinën malore qendrore pjesa juglindore e territorit. Përfshin...

TENDENCAT E ZHVILLIMIT TË TURIZMIT NË SHKODËR

Vitet e fundit, edhe qarku i Shkodrës ka ndjekur trendin pozitiv që ka pasur Shqipëria për sa i përket numrit të vizitorëve. Statistikat zyrtare...

PIKE KALIMET ME TE AFËRTA

Tokësore o Hani i Hotit - Shkodër 35 km o Muriqan - Shkodër 16 km o Vermosh - Shkodër 99 km o Kukës - Shkodër 160 km Ajrore o Rinas...

BURIMET NATYRORE

- Plazhi Velipojë ndodhet 35 km në jug-perëndim të qytetit me një vijë bregdetare prej 14 km; - Laguna e Vilunit; - Liqeni i Shkodrës më...