I gjithë sistemi i emergjencave civile është në gatishmëri të plotë 24/7.
Po merren të gjitha masat nga autoritetet përgjegjëse për mbajtjen nën kontroll të situatës.
I gjithë #QarkuShkodër duhet të kenë kujdes me lëvizjes gjatë natës së sotme, ndërsa në aksin rrugor Beltojë-Shkodër qarkullimi me mjete të ulëta është i pamundur.

Të gjithë banorët në zonat e rrezikuara nga përmbytjet të kufizojnë lëvizjet, të njoftojnë autoritetet në rast nevoje dhe të tregojnë kujdes të shtuar si rezultat i rreshjeve të shumta, përrenjve të fryrë dhe rrugëve me ujë.