1 Shkurt 2024

Në një mbledhje jashtë radhe që u mbajt në sallën e Këshillit të Qarkut Shkodër, pas dorëheqjes së kryetares së mëparshme, duke ngritur nevojën sipas ligjit, për zgjedhjen e një drejtuesi të ri të Këshillit të Qarkut.

Edmond Ndou, i propozuar nga Partia Socialiste, u zgjodh në pozicionin e Kryetarit të Këshillit të Qarkut Shkodër, duke marrë një mbështetje nga anëtarët e këshillit me 18 vota pro dhe vetëm një kundër. Zgjedhja e tij pasqyron besimin e thellë dhe mbështetjen që anëtarët e këshillit kanë në aftësitë e tij për të drejtuar dhe përfaqësuar qarkun e Shkodrës me integritet dhe përkushtim.

“Ju falënderoj për besimin ndaj meje. Nga ky moment ndihem i obliguar për të punuar me ju me të gjithë energjitë. Ne kemi mundësi që të gjithë bashkë ta çojmë përpara qarkun e Shkodrës….”, tha ndër të tjera Kryetari i sapozgjedhur.

Edmond Ndou është një figurë politike e njohur në Shkodër, ku aktualisht mban pozicionin e drejtuesit të grupit të këshilltarëve të Partisë Socialiste në Këshillin Bashkiak. Ai ka një karrierë të gjatë dhe të larmishme, duke u shtrirë në sektorë të ndryshëm të administratës publike dhe asaj private. Ndou, i diplomuar në drejtësi, ka pasur poste të rëndësishme si drejtues i Hipotekës në Shkodër dhe këshilltar i kryetarit të Bashkisë.

Përveç kësaj, ai ka qenë gjithashtu kandidat për deputet në zgjedhjet parlamentare të viteve 2017 dhe 2021, duke treguar përkushtimin dhe angazhimin e tij në politikën lokale dhe kombëtare. Ndou është njohur për rolin e tij aktiv në zhvillimin e komunitetit lokal dhe për kontributin e tij në sektorë të ndryshëm në Shkodër.