5 Maji, Dita e “Dëshmorëve të Atdheut”. Në ora 10.00 pranë varrezave të dëshmorëve Shkodër, në një ceremoni të thjeshtë përkujtimore, drejtues të Institucioneve Lokale dhe Rajonale të politikës dhe familjet e dëshmorëve, vendosën kurora me lule përpara memorialit “të Ushtarit të panjohur”, në nderim të të rënëve në luftën anti-fashiste.

Në Varrezat e Dëshmorëve me këtë rast u vendosen kurora edhe nga Kryetari i Këshillit të Qarkut z. Hilmi Lakti, në emër te tij dhe Këshillit të Qarkut Shkodër.