Këshilli i Qarkut Shkodër, sot përkujtoi me respekt dhe mirënjohje duke vendosur kurora me lule në Monumentin e “5 Heronjve të Vigut” në kujtim të heronjve të popullit Ahmet Haxhia, Naim Gjylbegu, Ndoc Mazi, Hydajet Lezha dhe Ndoc Deda duke bërë homazhe në përkujtim të rënies së tyre në Vig të Mirditës.
Lavdi heroizmit të tyre të pashembullt.