Në shenjë respekti për mësuesen Liljan Luani
Sot sapo kishte filluar mbledhja e këshillit pedagogjik pranë shkollës 9 Vjeçare “Pashko Vasa”
në qytetin e Shkodrës, pak para fillimit të mësimit, Kryetarja e Këshillit te Qarkut Shkodër zj.
Greta Bardeli Gjoni, në bashkëpunim me drejtorinë e kësaj shkolle, kishin menduar t’i shprehnin
një mirënjohje e vlerësim të veçantë mësueses së talentuar, zonjës Liljana Luani.
Është diçka e thjeshte por mjaft sinjifikative tha Kryetarja Bardeli Gjoni, një buqete e freskët me
lule për mësuesen Liljana Luani që i ka dedikuar punën e saj arsimimit të fëmijëve të ngujuar
nga gjakmarrja, që është njëkohësisht fituesja e Çmimit Kombëtare “Mësuesja e Vitit 2018” në
Shqipëri, si dhe një nga 50 mësueset më të mira të botës, cilësuar nga Global Teacher Prize. Ajo
udhëton në zonat më të thella për të përhapur arsimimin e fëmijëve që e kanë të pamundur të
frekuentojnë normalisht shkollat. Ky mision i saj, vazhdoi zonja Bardeli – ka nevojë për
mbështetje respekt dhe mirënjohje nga të gjithë Ne, ndaj dhe jam sot para jush dhe së bashku
të shprehim edhe një herë falënderimin me të thellë për punën e kësaj mësueseje.
Duke falënderuar kryetaren Bardeli Gjoni, zonja Luani tha: Profesioni im qe është kthyer ne
mision më bën mua tha Zonja Liljana Luani që të shkoj derë më derë tek fëmijët që kanë
problem me gjakmarrjen. Pranë tyre me vuajtjet e dhimbjen e tyre dhe të familjarëve dhe
ndjehem e përfshirë shumë edhe emocionalisht”.
Gjithashtu në ketë komunikim disa minutash në mes tyre, kolektivi dhe Kryetarja Bardeli-Gjoni
ranë dakord që së bashku të vazhdojnë komunikimin për të diskutuar së bashku, për të gjetur
mundësi të cilat lehtësojnë zhvillimin