E nis kete fjale time, me nje falenderim per Programin e kooperacionit zviceran qe operon ne Shkoder, per kete fond ve ne dispozicion per Shkodren ne nje kohe kur askush nga ato te cilet duhet te kujdesen nuk po e kryejne sic duhet detyren e tyre.

E nis kete fjale time, me nje falenderim per Programin e kooperacionit zviceran qe operon ne Shkoder, per kete fond ve ne dispozicion per Shkodren ne nje kohe kur askush nga ato te cilet duhet te kujdesen nuk po e kryejne sic duhet detyren e tyre.
Eshte e turpshme, dhe une medoj se ne kete moment ne te gjithe duhet te ndalemi gjate dhe te denoncojme papergjegjshmerine dhe, padrejtesine dhe indiferentizmin e qeverise – Duhet te ndalemi, sepse, e ka denoncuar Kryetarja e Bashkise Shkoder (nese e mendon), e kane denoncuar ekpsertet, dhe sot ne kete mbledhje te keshilit te Bashkise Shkoder, denoncoj me force, indifirentizmin, e qeverise shqiptare ndaj projekteve te paraqitura nga Bashkia Shkoder ne Komitetin e Zhvillimit te Rajoneve.
Pervec votes pro, kesaj marreveshje shume pozitive per bashkefinancim ne kuader te fondit grant te Bashkise Shkoder me DLDP per projektin e zgjerimit te sistemit te integruar te zyrave me nje ndalese, sot, duhet te gjithe se bashku te dalim ne nje vendim te perbashket, ku I ftoj edhe keshilltaret e majte qe te denoncoje kete qe po i behet shkodres. Nje popull qe voton I lire nuk duhet te diskriminohet. Nje popull qe kerkon investimi, nuk duhet te neglizhohet, kjo qeveri ka pergjegjesi per te gjithe banoret, jo vetem per te majtet apo jo vetem per te djathtet.
  0.7 %, eshte fondi qe ka marre bashkia Shkodres nga granti I pergjithshem I qeverise shqiptare.
Duke e krahasuar me bashkitë e tjera, pavarsisht projekteve te derguara per financim, Bashkia Shkodër, per vitin 2016, ka marrë rreth:
    20 herë më pak se Bashkia Tiranë;
    9 herë më pak se bashkitë Korçë e Durrës;
    8 herë më pak se bashkia Fier;
    7 herë më pak se bashkia Elbasan;
    5 herë më pak se bashkitë Sarandë e Divjakë;
    1.5 herë më pak se bashkitë Dibër, Skrapar, Roskovec;
Bashkia Shkodër ka marrë fonde më pak se bashkitë Vorë, Kolonjë, Malësi e Madhe, Maliq dhe krahasohet me bashkitë Ura Vajgurore, Finiq, Belsh.
E them edhe njehere eshte e turpshme, duhet jo vetem ta denoncojme por ta ndalim, besoj qe Shkodra ka potenciale ta beje nje gje e tille, pse jot e kerkohet nje realcion I detajuar prane institucioneve qeveritare per te kerkuar transparence per kete fonde, kur te gjithe ne e dijme qe Bashkia Shkoder ka aplikuar dhe fondet kane qene me pikatore, kjo nuk eshte e drejte