Turizmi

 Vizioni i Këshillit të Qarkut Shkodër në fushën e turizmit  Këshilli i Qarkut Shkodër  ka qënë dhe vazhdon të jetë i përfshirë në përcaktimin e   politikave, në planifikimin dhe zhvillimin e  turizmit, menaxhim mjedisor dhe atë të   destinacionit, të adoptuara këto për kërkesat lokale dhe rajonale. Roli dhe angazhimi i  Këshillit të Qarkut, për të reflektuar kërkesat dhe domethënien e turizmit në ekonominë  lokale, është gjithnjë në rritje dhe po luan një rol të fortë në menaxhimin e turizmit,  megjithëse sektori privat është ai që ka rolin kryesor në zhvillimin e  strukturave dhe  sherbimeve komerciale të turizmit. Vizioni i Këshillit të Qarkut Shkodër:  Krijimi i rajonit si produkt turistik tërheqës dhe i promovueshëm.  Për më shumë kliko:  

  Informacion për turistet   Plane zhvillimi te turizmit   Resurset   Itinerare turistike   Sherbime   Fotografi   Botime   Lidhje

Agjensi

Agjensi

Shtëpi pritëse

Shtëpi pritëse

Hotelet

 Hotelet ne Shkodër HOTEL COLOSSEOVendndodhja: Hoteli ndodhet në qendër të qytetit të Shkodrës. Rruga : "13 Dhjetori", Shkodër. Tel.:00 355 224 75 13 Fax: 00 355 224 75 14 Cel: 00 355 68 20...

Histori

Hartë e fillim shekullit te XIX Qyteti i Shkodrës është themeluar ne shek. IV para Krishtit prej fisit Ilir të Labeatëve. Ka patur një zhvillim ekonomik pasi dhe prerja e parë e...

Procedurat e vizave

Proçedurat e vizave dhe Rregullat doganore Sipas rregullave të Kodit Doganor, janë të ndaluar të hyjnë në territorin e vendit armë zjarri, municione, lëndë narkotike, drogë si dhe lëndë e mjete të tjera që...

Pikat e hyjres

Pikat e hyrjes në Qarkun Shkodër Me avion I vetmi aeroport ndërkombëtar i vendit është Aeroporti “ Nënë Tereza “ (www.tirana-airport.com.al), 88 km nga Shkodra. Lidhjet kryesore janë me Italinë, Austrinë, Gjermaninë, Greqinë...

Pozita gjeografike

Qarku Shkodër, shtrihet në Shqipërinë veriore, në Alpet Shqiptare (lindje veri), në Ultësirën Perëndimore (perëndim jug) dhe në krahinën malore qendrore pjesa juglindore e territorit).Përfshin rrethet Shkodër, Malësi e Madhe dhe Pukë.Ka një sipërfaqe...

Plane veprimi lokale

      Plane veprimi lokale      

Strategjia e qarkut

Strategjia e qarkut

Strategjia kombetare

Strategjia kombëtare