28 Prill 2016

214

Takim me Shoqatat, “Atdhetare Dukagjini” dhe “Martin Dreshaj”

 

Takim me Shoqatat, “Atdhetare Dukagjini” dhe “Martin Dreshaj” Sot me datë 28 Prill 2016, ashtu sikurse ishte parashikuar dhe në programin e Manifestimit “Zëri i Vëllazërimit” që Shoqata e vëllazërisë Kosovë/Malësi e Madhe “Martin Dreshaj” organizon në muajin Prill të çdo viti, një përfaqësi e saj u takua sot me kryetaren e këshillit të Qarkut Shkodër zonjën Greta Bardeli. Ato e informuan kryetaren Bardeli mbi këtë manifestim popullor që organizojnë tradicionalisht dhe që ka të bëje konkretisht me takime të ndryshme, konferenca shkencore e përkujtimore, tryeza tematike për probleme të integrimit kombëtar si dhe koncerte me kënge dhe valle e promovime të vlerave të zonës. Në këto aktivitete përfshihen të gjitha zonat e kësaj treve me një pjesëmarrje mjaft të gjerë. Ky aktivitet u vlerësua shumë nga Kryetarja Bardeli, pasi nxjerr në pah vlerat e kësaj krahine si dhe ndikon drejtpërdrejt në formimin në ruajtjen dhe zhvillimin e vlerave të trashëgimisë sonë kulturore si pjesë e vlerave të traditës së qarkut tonë dhe mbarë vendit.

 

 

 

 

SHARE